Gorchivka

 

Gorchivka

 
 
 Емблематичните за „Винпром Свищов“ вина носят наименованието си от местността „Горчивка“, където се намират част от лозовите масиви на винарната. Серията „ГОРЧИВКА“ означава похват в правенето на вино, започващ от зреенето на гроздето до неговото отлежаване. 


Вината носят стила на времето с богата палитра от усещания – баланс и хармония между плод и дъб, с дълбок наситен цвят и запомнящи се вкусове, отличаващи всяко едно от вината.

Част от продуктите в серията отлежават в дъбови бъчви. Ръчното бране и селектиране помага гроздовете да се запазят цели без да губят вкусовите си качества.

 

GORCHIVKA Merlot

GORCHIVKA MerlotМерло, преливащо от аромат и вкус на червени летни плодове с нотки на черен пипер. Червено вино с характер, интензивна дълбочина и приятен мек финал.

Подходящи комбинации с риба тон, сирена – гауда, чедър и пармезан, както и голям набор от меса – агнешко, телешко, еленско и патешко.

Температура на консумация: стайна температура

 

GORCHIVKA Cabernet Sauvignon

GORCHIVKA Cabernet Sauvignon


Неповторимо вино с уникален тероар и сортов характер. Ароматите се разгръщат в изобилие от тъмни сливи и шоколад с нотки на мента. Вино с голямо достойнство и интензивна дълбочина на вкусовите аромати съчетани с фини танини.

Подходящи комбинации с телешко месо, патешко месо и сирена – пармезан, камембер и горгонзола.

Tемпература на консумация: стайна температура

Награда Commended award от DECANTER WORLD WINE AWARDS 2017.

 

GORCHIVKA Muscat

GORCHIVKA Muscat

Специфичният тероар на областта позволява пълната изява на сортовият характер на гроздето, което стои в основата на Горчивка Мускат. При производството му е използвана технология, която цели да покаже пълния потенциал на виното. Цветът е красив, бледожълт, с искрящи зеленикави оттенъци.

Ароматът е запомнящ се, доминиран от бели цветчета в допълнение със свежи цитруси и билки. Вкусът е свеж, с леко и заоблено тяло и средно дълъг цветист финал.

Подходящи комбинации с италианска паста, плодове и леки плодови десерти.

Температура на консумация: 12° - 14°

Наградено с бронзов медал на най-големия конкурс за вина в САЩ - San Francisco International Wine Competition 2015.

 

GORCHIVKA Sauvignon Blanc

GORCHIVKA Sauvignon Blanc

 Елегантен Совиньон Блан, произведен по технологията на Новият свят, което му позволява да разгърне комплексния си аромат, включващ сладостта на добре узрял ананас, окосена трева, грейпфрут и цариградско грозде. Вкусът е свеж, стегнат, с плътно тяло и добре балансиран.

Множеството позитивни качества на това вино го правят подходящо за съхранение във вашата колекция.


Подходящи комбинации с риба, раци, зелени листни зеленчуци, аспержи, пушени сирена и фондю.

Температура за консумация: 12° - 14°

 
Горчивка Совиньон Блан спечели бронзов медал от DECANTER WORLD WINE AWARDS, сребърен медал от SAN FRANCISCO INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2016 и Commended award от INTERNATIONAL WINE CHALLENGE.

 

GORCHIVKA Chardonnay

GORCHIVKA Chardonnay

Деликатен цвят със златисти оттенъци и аромати, които се разгръщат в уникален свеж букет от летни плодове и мента, благодарение на барел технологията, стояща в основата на винификация. Вино с голямо достойнство, стегната структура, интензивна дълбочина на вкусовите аромати и приятен мек финал.

Подходящи комбинации с морски дарове, стриди, салати, паста със сметанов сос, меки сирена и леки плодови десерти.

Температура на консумация: 12° - 14°

Горчивка Шардоне спечели златен медал от ВИНАРИЯ, сребърен медал от CHARDONNAY DU MONDE и бронзов медал от DECANTER WORLD WINE AWARDS.

 

GORCHIVKA Rose Cabernet Sauvignon & Merlot

GORCHIVKA Rose Cabernet Sauvignon & Merlot


Вино с фин и дълбок плодов аромат с акценти на червена боровинка и касис. Вкусът е ефирен, с обла структура и апетитни нотки на къпина и зряла череша. Финалът е топъл, леко тръпчив, с подчертана свежест.

Подходящи комбинации със салати, миди, ризото, бели сирена и леки десерти.

Температура на консумация: 12° - 14°

Наградено със сребърен медал на ROSE WINE EXPO в гр. Казанлък.

Върни се в началото