LE VIN

 

LE VIN


 “LE VIN” е първата изцяло купажна серия на „Винпром Свищов“, в която са подбрани, както най-доброто грозде от настоящата реколта, така и най-доброто съотношение между отделните сортове.

Серията включва бели купажни вина от сортовете Совиньон Блан, Шардоне и Мускат, червени купажни вина от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран и 

Le Vin Rosé, носител на сребърен медал от международния конкурс за Розе – Le Mondial du Rosé, организиран от Френският съюз на енолозите.

 

 

LE VIN CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC

LE VIN CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC

Бяло вино с неповторим характер, произведено от сортовете Шардоне и Совиньон Блан.

За производството му е използвано специално ръчно брано и селектирано грозде от лозовите масиви на „Винпром Свищов“.

Искрящ, златист цвят със зеленикави оттенъци и интензивен сортов нос с акценти на зрели, жълти плодове, последвани от сладка ванилия и маслена бисквитка.

Елегантно вино, с доминиращ сорт Шардоне, отлежал във френски дъбови бъчви и свеж Совиньон Блан. Хармонично, заоблено тяло и мек финал с деликатни нотки на бъз и сладък цитрус.

Подходящи комбинации със зелени салати, сладки чери домати, бели меса, зелени маслини и сладък пъпеш.

Температура на консумация: 12°-14°

 

 

LE VIN CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC & MUSCAT

LE VIN CHARDONNAY & SAUVIGNON BLANC & MUSCAT

Ефирно бяло вино, произведено от сортовете Шардоне, Совиньон Блан и Мускат.

За производството му е използвано специално ръчно брано и селектирано грозде от лозовите масиви на „Винпром Свищов“.

Екзотично вино с блестящ, светлосламен цвят със зeленикави оттенъци. Комплексен нос, подчертан от сладостта на тропически плодове с елегантни нотки на праскова, пъпеш и сушени билки. Тяло с добра структура, свежа и интензивна дълбочина, последвано от дълъг и ароматен финал.

Подходящи комбинации с морски дарове, зелени зеленчуци, паста с доматен сос и меки сирена.

Температура на консумация: 12°-14°

 

LE VIN CABERNET SAUVIGNON & MERLOT

LE VIN CABERNET SAUVIGNON & MERLOT

 

LE VIN Cabernet Sauvignon&Merlot, произведено от ръчно брано и селектирано грозде от собствени лозови масиви на „Винпром Свищов“. Запомнящо се вино с индивидуалност и характер.

Красив рубинено-червен цвят, подчертан от елегантен и благороден нос с нотки на узрели боровинки, къпини и пушен пипер, характерни за развитието на сортовите акценти. Изискано вино със средно дълго тяло и благороден финал.


Подходящи комбинации стелешко и патешко месо, сирена – пармезан, камембер, горгонзола, ястия с гъби и маслини, паста Болонезе и сладкиши с ванилов крем.

Температура на консумация: 20-22°

 

LE VIN CABERNET SAUVIGNON & MERLOT & CABERNET FRANC

LE VIN CABERNET SAUVIGNON & MERLOT & CABERNET FRANC

 

Зад отличните качествени и дегустационни показатели на това вино стоят иновативни методи, използвани в производствения процес, както и селективен подбор на най-доброто грозде от лозовите масиви на „Винпром Свищов“.

Изтънчено вино с наситен рубинено-червен цвят. Комплексен нос на добре узрели горски плодове, червена череша, червена чушка, сладка ванилия и подправки. Приятен и топъл вкус, с подчертана сладост в началото, която постепенно преминава в плодова свежест. Вино със средно плътно тяло с кадифени танини и мек финал.

Подходящи комбинации със салата с презунто и смокини, телешко и свинско месо, необработени сирена, постни ястия с наситен вкус и десерти с черен шоколад.

Температура на консумация: 20-22°

 

LE VIN CABERNET FRANC & MERLOT & CABERNET SAUVIGNON

LE VIN CABERNET FRANC & MERLOT & CABERNET SAUVIGNON

LE VIN ROSÉ със завладяващ вкус и аромат, произведено от специално ръчно брано и селектирано грозде от сортовете Каберне Фран, Мерло и Каберне Совиньон от лозовите масиви на „Винпром Свищов“.

Елегантно розе с бледорозов цвят с лек лилав оттенък, свеж аромат на горски плодове  малини и ягоди, последван от фини цитрусови нотки на розов грейпфрут.

Вкусът е ефирен, носещ мека сладост в началото, преминавайки към плътен и запомнящ се финал. Вино със средно плътно тяло, оставящо свежест в устата и след последната глътка.

Подходящи комбинации със салати с млечен дресинг, ястия с бяло месо и сос, терин от аспержи и прошуто с пъпеш.

Температура на консумация: 12°-14°

 

Върни се в началото