LEGIO I

 

LEGIO I

 

 

От традицията до новаторството – това е пътят, който екипът ни от енолози извървяха, за да ви предоставят в една чаша цялото превъзходство на вина от бели и червени сортове грозде.

 

Тази серия вина носи името си от Първи Италийски легион /LEGIO I ITALICA/, който охранява северната граница на Римската империя повече от 4 века. Легионът се е подвизавал в римския военен лагер “Нове”, там, където днес е град Свищов.

 

Юбилейно вино - 140 години Свободен Свищов

Юбилейно вино - 140 години Свободен Свищов

На 27 юни 1877 година инженерните части на руската армия под командването на генерал-майор Михаил Драгомиров успешно форсират река  Дунав край град Свищов.

Свищов е първият освободен град.

От тук започва героичният поход за Освобождението на България.

Винпром-Свищов Ви представя едно специално вино, бутилирано в чест на тази велика годишнина. С това ние искаме да изкажем нашата признателност към героичния подвиг на руските войски.

Виното е плътно, с тъмнорубинен цвят и пурпурен оттенък. Завладяващ аромат на зрели горски плодове, червена череша, кафе и тютюн.  Дълъг свеж послевкус с кадифени сочни танини.

Виното е в лимитирана серия от 500 бутилки. Това вино е подходящо за Вашата лична колекция.

 

LEGIO I Merlot & Cabernet Franc

LEGIO I Merlot & Cabernet Franc

 


Кадифено червено вино с тъмночервен цвят и леки виолетови оттенъци.

Аромата е комплексен на зрели горски плодове като касис и черна боровинка, също червени череши, кафе, пушек и тютюн. Вкусът – топъл, плътен, заоблен, приятен и свеж. Усещат се на вкус отново плодовият характер на виното, характерен за червените вина произвеждани от „Винарна Свищов“. 

Послевкусът е дълъг, приятен с добра свежест и кадифени сочни танини.

Добра комбинация с дребният пернат дивеч, червени печени меса, необработени пресовани сирена. Температура за консумация 15-17оС.

 

LEGIO I Merlot & Cabernet Franc спечели златен медал от ВИНАРИЯ 2017.

 

LEGIO I Rose Cabernet Franc & Merlot

LEGIO I Rose Cabernet Franc & Merlot

 

Елегантно Розе с бледорозов цвят, комплексен аромат на зрели горски плодове с флорални акценти. Вкусът е свеж, стегнат и плътен със запомнящ се финал.


Добра комбинация със салати с млечен дресинг, бели меса със сос и паста. Температура за консумация 14оС


Това вино спечели сребърен медал на ROSE WINE EXPO в гр. Казанлък.

 

LEGIO I Sauvignon Blanc

LEGIO I Sauvignon Blanc

 

Свеж Совиньон Блан със светъл зеленикав цвят, наситен аромат на свежи цитрусови плодове, зелена трева и мускус с нюанси на свежа дървесина.

 

Добра комбинация с карпачо от сьомга, морски дарове и бели сирена. Температура за консумация 12оС

 

LEGIO I Sauvignon Blanc спечели златен медал от ВИНАРИЯ, бронзов медал от DECANTER WORLD WINE AWARDS и Commended INTERNATIONAL WINE CHALLENGE.

 

LEGIO I Chardonnay

LEGIO I Chardonnay

 

Екзотично Шардоне със сламено-жълт цвят, комплексен аромат на свежи тропически плодове, банан и ананас с акценти на сладка ванилия.

 

Добра комбинация с всички видове ястия от пиле, както и с меки сирена и плодове. Температура за консумация 12оС

 

Това вино спечели златен медал от CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2017  и сребърен медал от DECANTER WORLD WINE AWARDS 2017.

Върни се в началото