Винарна Свищов на международен бизнес форум „България говори“ в Румъния

 

 

На 7 юли 2015 г. в Букурещ, Румъния, по инициатива на румънската търговско-промишлена камара се проведе бизнес форум „България говори“ със съдействието  на  програма „Произведено в България”.

 

 В изложението се представиха български фирми и общини, сред които бе и Винарна Свищов - единствения представител от винопроизводителите в България. Участие взеха и представители на Община Свищов, заедно с групата за исторически възстановки „Първи италийски легион” към Съвета по туризъм в крайдунавския град.

 

Фирменният щанд на Винарна Свищов предизвика голям интерес сред посетителите на изложението – представители на румънския бизнес, ръководители на държавни ведомства, както и  туроператори от Румъния и България. С атрактивна визия беше представена новата римска серия вина LEGIO I, която носи името си от Първи италийски легион, подвизавал се в римския военен лагер Нове край град Свищов. На дегустацията бяха презентирани и вина от сериите „Aureos“ и „Gorchivka“, които впечатлиха със своята уникалност, присъща на един от най-известните лозови масиви в България – Горчивка, с неповторим тероар и сортов характер. Гости и домакини на изложението, отпивайки от великолепните вина, имаха удоволствието да се запознаят с историята на Винарна Свищов и производството на вино, предадени в кратък разказ от екипа технолози.

 

Целта на изложението е да се превърне в ежегодна традиция -основа за културен и винен туризъм, и да развие бизнес партньорството между двете съседни държави.

Върни се в началото