Винарна Свищов взе участие в XIII-то издание на "Орел на Дунава"

За поредна година Винарна Свищов имаше удоволствието да стане част от Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава" в Свищов. Фестивалът пресъздаде античната история – бита, културата и военните сблъсъци между имперски Рим и племената и народите от познатия свят. Виното е било важна част от живота във военния лагер Нове, за това Винарна Свищов бе организирала щанд за дегустация, на който представи вина от сериите AUREOS, GORCHIVKA и LEGIO I. 


 Изпълнителният директор на Винарна Свищов - Владимир Георгиев, награди участниците в Кулинарното състезание между групите за автентична древна кухня, които заслужено се пребориха за бренди LEGIO I и вина от серия LEGIO I. 

Сред групите, които взеха участие в ХIII Фестивал са най-влиятелната група за антични исторически възстановки в Европа, „Групо Сторико Романо” от Рим, Италия, атрактивните румънски групи за възстановки „Камп Виртус”, Асоциация „Данаис” и танцьорките от „Нимфе Дачии”. Виртуозните ездачи от „Багатур” и Уникалното огнено шоу на Oгненa група „Феникс” от Козлодуй и тази година застанаха до домакините - свищовските реенактори от „Първи Италийски легион” и представиха най-доброто от българските възстановки на свищовска сцена. 


Върни се в началото