Винарна Свищов все участие във Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава"

 

 

 

За поредна година Винарна Свищов имаше удоволствието да стане част от Фестивала на античното наследство "Орел на Дунава" в Свищов. Фестивалът пресъздаде античната история –бита, културата и военните сблъсъци между имперски Рим и племената и народите от познатия свят.  Виното е било важна част от живота във военния лагер Нове, за това Винарна Свищов бе организирала щанд за дегустация, на който представи вина от сериите AUREOS, GORCHIVKA и LEGIO I.  

В тазгодишният фестивал специален гост бе Ути Бъчваров, който взе участие с представянето на антично кулинарно шоу. Винарна Свищов предостави червено вино за приготвянето на античното ястие.

Винарната награди участниците в игрите и състезанията, както и всички групи от римляни и варвари, които заслужено се пребориха за бренди LEGIO I и вина от сериите AUREOS, GORCHIVKA и LEGIO I.

От 2013-та година насам фестивала има и есенно издание – "Лозниците на Нове", което в рамките на два дни от септември отбелязва славното ни минало. Организатори на събитието са Община Свищов, Исторически музей - Свищов и Съвет по туризъм - Свищов.

Върни се в началото