Два медала за „Винпром Свищов“ от конкурса MUNDUS VINI 2019

 

В силна конкуренция между 7 200 вина от 156 винарски района от цял свят „Винпром Свищов“ грабна два приза на приключилия наскоро конкурс MUNDUS VINI.

Със сребърен медал журито е отличило двете ни червени вина – Le Vin Cabernet Sauvignon & Merlot 2017 и Le Vin Cabernet Sauvignon & Merlot & Cabernet Franc 2017.

MUNDUS VINI е сред най-уважаваните от винения бранш конкурси. Той се провежда на всеки две години с една есенна и една пролетна сесия. Насочен e към оценка на новоизлизащи на пазара вина. През тазгодишното му пролетно издание, провело се между 19 и 24 февруари, 260 международни винени експерти от 5 страни са прекарали шест дни в критично оценяване на участващите вина.

Броят на отличените с медали вина е ограничен до 40% от всички, които са постигнали необходимите високи резултати, за да подлежат на награждаване. Това показва в колко конкурентна надпревара двете вина на „Винпром Свищов“ са класирани в групата на отличените с медали продукти.

Част от наградените вина от пролетното издание на MUNDUS VINI ще бъде представена на търговската публика в дегустационната зона на най-голямото световно търговско изложение за вино ProWein. То ще се проведе в Дюселдорф от 17 до 19 март 2019 г. Вината със специална награда ще бъдат отличени в първия ден на търговсккото изложение, а сертификатите ще бъдат връчени на винопроизводителите от борда на директорите на MUNDUS VINI.

Това е второ отличие за „Винпром Свищов“ при едва второто му участие в този конкурс. През 2016 г. журито награди със сребърен медал Legio I Chardonnay 2015.

Върни се в началото