Новата марка вина LEGIO I, на Винарна Свищов, вплита в едно блясък на мечове, традиция и стил!

 

 

Винарна Свищов има удоволствието да Ви представи новата си серия качествени вина LEGIO I, произведени и бутилирани под прецизното ръководство на Федерико Ричи – главния енолог на винарната.

 

От традицията до новаторството – това е пътят, който екипът ни от енолози извървяха, за да Ви предоставят в една чаша цялото превъзходство на вина от бели и червени сортове грозде.

 

Шардоне, Совиньон Блан и Розе са представителите от серията, които излизат на пазара тази пролет. Червените вина отлежават в дъбови бъчви, за да могат след една година да бъдат бутилирани заедно с неповторим аромат.

 

Тази серия вина носи името си от Първи Италийски легион /LEGIO I ITALICA/, който охранява северната граница на Римската империя повече от 4 века. Легионът се е подвизавал в римския военен лагер “Нове”, там, където днес е град Свищов.

 

Днес на същатата тази земя, стъпваш уверен, отпиваш  от чаша с наслада и пред теб стои с цялата си прелест и неповторим дух Първи Италийски легион.

 

За да се докоснете до историята, за да пренесете непреклонният италийски дух в сърцата си, поканете на своята трапеза нашите вина.

 

Legio I Rose -  Бледо розов цвят, вкусът е свеж стегнат и плътен, ароматът е комплексен на зрели горски плодове с флорални акценти със запомнящ се финал.

Добра комбинация с карпачо от сьомга, морски дарове и бели сирена. Температура за консумация 12оС.


Legio I ChradonnayСламено-жълт цвят със зеленикав оттенък, ароматът е комплексен на свежи тропически плодове, банан и ананас с акценти на сладка ванилия.

Добра комбинация с всички видове ястия от  пиле, както и със меки сирена и плодове. Температура за консумация 12оС.

 

Legio I Sauvignon Blanc – Светъл зеленикав цвят с наситен аромат на свежи цитрусови плодове, зелена трева и мускус с нюанси на свежа дървесина.

Добра комбинация със салати с млечен дресинг, бели меса със сос и паста. Температура за консумация 14оС.

 

Опиянението, което вината от новата серия дават е игра на природата с човека, която се изразява в това всеки от Вас да отпие не просто вино, а глътка традиция.

Върни се в началото