Сребърен медал за Розе AUREOS в Брюксел

           От 2 до 5 Май се проведе 20то юбилейно издание на един от най-мащабните световни конкурси за вина - Concours Mondial de Bruxelles. Тази година над 300 световни специалисти от 41 националности - винени експерти, сомелиери, енолози, журналисти в областта на винопроизводството, оцениха над 8000 вина от цял свят.

     

     Розе Ауреос, на Винарна Свищов, е единственото Българско розе спечелило медал в тазгодишното издание на конкурса. Емблематичният продукт в портфолиото на компанията е едно от най-продаваните розета в България през последните две години.

   

    Винарната е лидер в производството на розе и това отличие е поредното доказателство за качеството на този тип вина, създавани до голямата река. През годините розетата на Винарна Свищов спечелиха много отличия от международните конкурси в Кан - Франция, Германия и Чехия.

   

   Благоприятният микроклимат на местностите Совата и Горчивка, засилва потенциала за комплексност на различните сортове и е идеална предпоставка за получаване на ефирни вина „розе“ с подчертана свежест и силна ароматична структура.

 

Върни се в началото