Награди

 

 

 

 

Вината, които се произвеждат във Винарна Свищов, са признати и отличени на много наши и международни конкурси и изложения.

 

 

Още със спечелването на Първа награда „Златен Ритон” на Винария – 1996г. с Каберне Совиньон Горчивка, серията се нарежда сред най-добрите и носи редица признания и отличия на Винарна Свищов.

 

 

Следват много отличия за „Вино на годината”, както и спечелването за втори път на „Златен Ритон” на Винария – 2003г.

 

 

През 2008 година Розе Горчивка е оценено от списание Бакхус за „Най-добро розе на годината”, а останалите вина от серията са заемали призови места на изложения в Англия, Чехия и Франция.

 

 

 

 

 

 

 

На Балканския фестивал на ракията, който се проведе от 24 до 26 Октомври в София, Brandy LEGIO I, на Винарна Свищов, взе първото място в категория "Бренди".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От 2 до 5 Май 2014 се проведе 20-то юбилейно издание на един от най-големите световни конкурси за вина - Concours Mondial de Bruxelles. В тазгодишното издание на конкурса, участие взеха над 8000 вина от цял свят.  Розе Ауреос, реколта 2013, спечели сребърен медал, като бе единственото наградено българско розе.

 

 

 

 

 

 

 

 


Награда за Розе АUREOS от фестивала на розето Rose Wine Expo 2014, който се проведе в Казанлък на 7 и 8 юни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 25, 26 и 27 април в Кан, Франция се проведе най-престижния международен конкурс на вина, тип розе - Mondial du Rosé 2015. Винарна Свищов взе два сребърни медала за Розе „Aureos” и Розе „Gorchivka”, реколта 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Винарна Свищов представи два свои продукта на конкурса „СПИРТНА НАПИТКА НА ГОДИНАТА - 2014”, който се проведе в  НАЦИОНАЛЕН ИНСТИТУТ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВИНО И СПИРТНИ НАПИТКИ в гр. София.

 

 

 

 

 

Бренди LEGIO I заслужено получи голям златен медал и диплом за спиртна напитка за 2014 година.

 

 

 

 

 

 

РАКИЯТА грабна сребърния медал и диплом за високоалкохолна напитка за 2014 година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Шардоне Gorchivka 2014 беше отличено с наградата Commended Winner 2015 на проведеното през месец април международно състезание в Лондон, Англия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 5, 6 и 7 Юни се проведе един от най-значимите винени форуми у нас - ROSE WINE EXPO в гр. Казанлък. Тази година бяха  представени вина на 54 изложители. Конкурсът е част от традиционния празник на града „Празник на розата“.

 

 

 

Свищовските розета за пореден път получиха престижни награди. Златни медали спечелиха Розе AUREOS и Розе GORCHIVKA, които само преди месец на международният конкурс на розето  Mondial du Rosé 2015 в Кан, Франция грабнаха два сребърни медала.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розето от новата марка LEGIO I записа своето първо участие на конкурс и се сдоби с първите си отличия – сребърен медал и медал за Дебют на годината 2015.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отличията, които печели Винарна Свищов, са признание за неуморните усилия на целия й екип. Те са доказателство за отличните качества на нейните продукти и затвърждават добрите ѝ позиции на пазара у нас и в чужбина.

 

 

 

Върни се в началото