Видео

Винарна Свищов - Трифон Зарезан 01.02.2016

Винарна Свищов - Трифон Зарезан 01.02.2016

06.02.2016

На 1 февруари 2016 година Винарна Свищов отбеляза своя професионален празник Трифон Зарезан – денят на лозаря и винаря. Отбелязването на българския празник започна на лозовия масив край село Совата, където бе отслужена литургия за здраве и плодородие. В традиционното зарязване се включиха домакини и гости, които зарязаха лозови пръчки под звуците на българската гайда. Римляните от Първи Италийски легион (Legio I Italica) пресъздадоха древен римски обичай по зарязване и внесоха в празничната обстановка историческа автентичност. От лозята празникът се пренесе на територията на Винпром Свищов. На организрана дегустация-коктейл технолозите представиха вината LEGIO I Sauvignon Blanc 2015 и GORCHIVKA Cabernet Sauvignon 2014.

Отличните напитки на Винарна Свищов с богата гама от отличия

Отличните напитки на Винарна Свищов с богата гама от отличия

11.12.2015

Славата на Винарна Свищов се носи от столицата на световното кино Кан, достига до столицата на Обединеното кралство Лондон, за да прехвърли Атлантика и достигне бреговете на Тихия океан в Сан Франциско

Тържества в лозята на Винарна Свищов откриха празника на града

Тържества в лозята на Винарна Свищов откриха празника на града

17.10.2015

За поредна година Винарна Свищов тържествено отбеляза откриването на гроздоберната кампания. Събитието тази година съвпадна с празника на град Свищов - Свищовски Лозници. Следващото видео ще ви направи свидетели на основните моменти от нашето тържество.

FORS VINALIA И ЛЕГЕНДАТА ЗА LEGIO I

FORS VINALIA И ЛЕГЕНДАТА ЗА LEGIO I

25.08.2015

На 25 юни от 20:00 часа в хотел "Хилтън" – Атриум, София се състоя пилотното издание на Fors Vinaliа. На коктейл с дегустация бяха представени вина от изтънчената линия Legio I на Винарна Свищов. Първокласното бренди със същото име затвърди усещанията на гостите. Цялата колекция, достойна за домовете и приятелите на истинските ценители, носи името на легендарния Първи Италийски легион (Legio I Italica).

Винарна Свищов

Винарна Свищов

06.04.2015

Филмът вплита минало, настояще и бъдеще от развитието на Винарна Свищов. Докоснете се до историята, производствения процес и хората, които стоят зад създаването на качествените продукти на винарната. Специални благодарности на режисьора Андрей Слабаков, целия екип, участниците и всички, които спомогнаха за осъществяването на това видео. Наздраве!

Дегустация на млади вина 01.04.2015

Дегустация на млади вина 01.04.2015

02.04.2015

На 01.04 Винарна Свищов проведе вътрешнофирмена дегустация на вина реколта 2014 година, водена от главния енолог Федерико Ричи и технолозите към винарната Тихомир Петров и Гено Танев. Екипът дегустира вина от сериите Gorchivka, Aureos и Vinia. Особено внимание бе обърнато на новия сорт Совиньон Блан, който за първа година влезе в портфолиото на винарната. Дегустацията събра на едно място мениджъри, технолози, търговци и маркетингови специалисти към Винарна Свищов. Целта на срещата бе да се изгради приемственост от откъснатият грозд на лозето, през процесите на винификация до готовия продукт. Мнението и препоръката на всеки член от екипа на винарната е от изключително значение за подобряване на качеството на всяка една глътка вино, която достига до нашите клиенти.

Клип на серия Горчивка от Винарна Свищов

Клип на серия Горчивка от Винарна Свищов

16.03.2015

Свищовска Горчивка - незабравима като първата целувка!

Трифон Зарезан 01.02.2015 Винарна Свищов

Трифон Зарезан 01.02.2015 Винарна Свищов

05.02.2015

На 01.02.2015 Винарна Свищов отбеляза своя професионален празник Трифон Зарезан – денят на лозаря и винаря. На лозовия масив Совата, край Свищов, се отслужи литургия за плодородие и берекет. Както повелява традицията, домакини и гости се включиха в обичая по зарязването на лозята. Празникът продължи в ресторант Нове, където изпълнителният директор на винарната г-н Свилен Димитров приветства гостите. Автентична римска постановка бяха подготвили от групата за исторически възстановки към съвета по туризъм - Свищов. Изпратени от Дионисий, римските легионери връчиха поздравително писмо-сертификат като признание за това, че новите вина Легио Прима са с превъзходно качество и са достойни да носят името на Първи Италийски легион. Мероприятието приключи с организирана дегустация и коктейл, където гостите имаха удоволствието да опитат младите вина Совиньон блан, Шардоне и Розе от новата марка Легио Прима, която ще излезе на пазара през пролетта.

Официално откриване на Гроздоберна Кампания 2014

Официално откриване на Гроздоберна Кампания 2014

29.09.2014

На 19 Септември, на лозовия масив край с. Совата, Винарна Свищов официално откри Гроздоберна кампания 2014. Отец Евгени прочете молитва за берекет и освети новата селскостопанска техника, която ще участва в гроздобера. На събитието присъстваха гости от общинската администрация, преподаватели от стопанската академия и бизнес партньори на винарната. Въпреки неблагоприятната година, Винарна Свищов очаква много добър добив и качествено грозде. Специална атракция на празника бяха римляните от Първи Италийски легион. Те разказаха древни истории за значението на виното в Римската империя и показаха на група деца, как се е брало и мачкало гроздето по онова време.

Винпром Свищов представи нови сортове вина със стилно парти

Винпром Свищов представи нови сортове вина със стилно парти

23.07.2014

Винарна Свищов за пореден път изненада ценителите на хубавото вино. На изискан коктейл бяха представени нова реколта бели вина и розе от марките „AUREOS“ и „Горчивка“. В тон с цялостната концепция на винарната, събитието беше организирано тематично в Амфитеатъра на хотел „Арена ди Сердика”. Мероприятието уважиха енолози, дегустатори, специалисти от винарския бранш, артисти и бизнеспартньори на винарната. В компанията на приятна музика, много вино и гурме вечеря, гостите се потопиха в атмосферата на автентичната римска култура, част от която бяха атрактивна възстановка на римски боеве и дегустация на римска кухня. Акцентът разбира се, беше представянето на новите бели сортове Траминер и Мускат от марката Ауреос и Шардоне Горчивка, които Винарна Свищов пуска на пазара за първи път тази година. Заслужено внимание получи и традиционното свищовско розе, което спечели сребърен медал на винения конкурс Concours Mondial de Bruxelles преди месец.

Трифон Зарезан 01.02.2014 във Винарна Свищов

Трифон Зарезан 01.02.2014 във Винарна Свищов

07.02.2014

С тържествен водосвет, молитви за плодородие и традиционно зарязване, Винарна Свищов отбеляза денят на лозаря -- Трифон Зарезан. Тази година празникът е още по-специален за винарната, тъй като съвпадна с откриването и освещаването на нововъведените производствени мощности - изцяло нов бутилиращ цех, допълнителен ферментационен и съдов капацитет и микровинарски сектор за производство на бутикови вина. На организирана дегустация гостите имаха удоволствието да опитат младите вина Шардоне Ауреос и Розе Ауреос - реколта 2013 и Каберне Горчивка - реколта 2011.

AUREOS! Истинско злато от ВИНАРНА СВИЩОВ!

AUREOS! Истинско злато от ВИНАРНА СВИЩОВ!

19.11.2013

AUREOS! Истинско злато от ВИНАРНА СВИЩОВ!

Розе Ауреос. Виж живота в розово!

Розе Ауреос. Виж живота в розово!

15.04.2013

Новото Розе Ауреос Каберне Совиньон и Каберне Фран 2012г. Невероятно свежо и балансирано вино и в тазгодишната реколта на едно от първите розета, произведени у нас.

Трифон Зарезан във Винарна Свищов

Трифон Зарезан във Винарна Свищов

15.02.2013

Честване на Трифон Зарезан и представяне на новото розе реколта 2012г. във Винарна Свищов.

Дядо Коледа в Свищов

Дядо Коледа в Свищов

30.12.2012

Дядо Коледа се отби да се стопли с греяно вино на Коледната беседка, която Винарна Свищов направи в градския парк до Общината по време на снежните Коледни празници. Той раздаде подаръци на малчуганите от Свищов преди Бъдни вечер на 24 Декември. Коледни песни и греяно вино от Винарна Свищов допринесоха за празничното коледно настроение и на техните родители. За поредна година Винарна Свищов направи хубавото вино част от Коледните празници на свищовлии.

Дегустация на серия вина Горчивка, УХТ – Пловдив, 19.10.2012г.

Дегустация на серия вина Горчивка, УХТ – Пловдив, 19.10.2012г.

23.10.2012

Енологът на Винарна Свищов Станимир Стоянов представи серията вина Горчивка на участниците в Научна конференция с международно участие ,,Хранителна наука, техника и технологии - 2012” в Университета по хранителни технологии – Пловдив, 19.10.2012г.

Вино и поезия - новият клип на серия вина Горчивка

Вино и поезия - новият клип на серия вина Горчивка

22.10.2012

Новият клип на серия вина Горчивка на Винарна Свищов е създаден по известното стихотворение "Горчиво вино" на Евтим Евтимов.

Гроздобер във Винарна Свищов

Гроздобер във Винарна Свищов

04.10.2012

Георги Николов, агроном на Винарна Свищов, представя реколта 2012 от собствените лозови масиви на винарната.

Представяне на серия вина Горчивка

Представяне на серия вина Горчивка

04.10.2012

Станимир Стоянов, енолог на Винарна Свищов, представя сeрията вина Горчивка на винарната.

Върни се в началото