Винарна Свищов подкрепи научна конференция в УХТ – гр. Пловдив

Oct 22, 2012

Винарна Свищов бе един от спомоществователите на проведената на 19 и 20 октомври Научна конференция с международно участие ,,Хранителна наука, техника и технологии – 2012 в Университета по хранителни технологии Пловдив, на която учени и преподаватели от 11 държави и представители на 23 български университета обмениха знания и опит.

Това е израз на нашето убеждение, че модерно винопроизводство не би могло да има без добре подготвени кадри, и на нашата подкрепа за създаването на тези кадри.

Изпълнителният директор на Винпром Свищов АД г-н Владимир Георгиев отправи приветствие към участниците в Конференцията и дари на Университета 20 издания от цял свят в областта на винопроизводството.

В словото си при откриването ректорът на УХТ проф. дтн инж. Кольо Динков заяви:

,,Ние – учените, работещи в областта на хранителната наука, техника и технологии, споделяме една визия – за свят, свободен от глад, болести и замърсяване на околната среда. Нашата международна конференция обединява всички ни в стремежа да подобрим качеството на живот, допълни проф. Динков.

В паралелните сесии на конференцията изтъкнати учени от страната и чужбина представиха преглед на най-новите разработки в хранителната наука, техника и технологии, както в теоретичното поле, така и в областта на нейното прилагане и управление.

На специален обяд бе направена дегустация на серията вина Горчивка за участници в Конференцията, които се изказаха много ласкаво за техните качества. Вижте видео.

Pin It on Pinterest