Виното е верен съюзник срещу вирусите. Освен че от векове народите познават винотерапията, има и редица съвременни изследвания, според които редовната умерена употреба, особено на червено вино, може както да предпазва от вирусни заболявания, така и да подпомага тяхното лечение.
🍷🍷🍷

Според един от водещите вирусолози – проф. д-р Златко Кълвачев, д.м.н., много отдавна има доказателства в научната литература, че основни съставки във виното – кверцетин и ресвератрол, имат не само антибактериално, но и антивирусно действие. Доказано е и инхибиращото свойство на ресвератрола срещу коронавирусите, твърди проф. Кълвачев. По думите му практически срещу повечето такива респираторни вируси са доказани потискащите, инхибиторни свойства на виното. Разбира се, на първо място са предпазните мерки като спазване на лична хигиена, ограничаване на социалните контакти и придържане към правилата, установени по време на епидемия.

Но пък всеки от нас би могъл да си позволи едно толкова достъпно и толкова вкусно предпазно средство като виното – доказан добър помощник срещу болестите.
🍷🍷🍷

Бъдете здрави!
🍀🍀🍀

#ВинотоеЗдраве
#ОстаниСиВкъщи
#ЧашаБългар

Pin It on Pinterest