Виното е винаги добър подарък. То създава атмосфера още преди да е налято в чашите. То говори за нашите чувства, за отношението ни към получателя на подаръка и за нашата взаимна свързаност. Затова е добре внимателно да обмислим тази покупка, а не просто да грабнем най-скъпото или най-популярното.

След като се спряхме на различните поводи, днес продължаваме нашата поредица за виното като подарък с подбирането му според хората, за които е предназначено.

❤️🍇🍷🎁🎊

Личният празник на всеки човек е специален момент, към който неговите близки и приятели са съпричастни. Подборът на подарък е важна част от този празник. Ако се спрете на вино, трябва да имате малка предварителна подготовка.

Важно е дали подаръкът ще бъде за мъж или за жена. Мъжете по правило предпочитат червените вина със силно изразен характер. Ако мъжът изрично не обича червено вино, макар това да се среща много рядко, ще трябва да се съобразите с този факт. Ако пък е фен на определена марка или сорт, постарайте се да ги откриете и не жалете средства. Доброто вино винаги си струва парите, особено ако става дума за близък приятел или за роднина.

При жените подаряването на вино си е цяло изкуство, защото не е същото, като да подарите бижу или маркова козметика. Голяма роля играе както познаването на вкуса, така и начинът на поднасяне. Повечето дами се прехласват по розетата и белите вина, така че имате огромен избор. Важно е обаче да се погрижите внимателно за опаковката, както и за съпътстващ букет с картичка. Нежният пол по правило предпочита по-фините аромати и вкусове, но ако не ги познавате добре, консултирайте се със специалисти.

Ако подарявате вино на по-далечен познат и няма начин да разберете какво харесва, заложете на висококачествено вино, което добре познавате и харесвате. Така ще скъсите дистанцията, защото виното има свойството да сближава хората. Добре е все пак да направите малък сондаж, за да се ориентирате поне приблизително какво да купите.

Подаръкът за чужденец е най-лесен. Независимо дали е от държава със стари винени традиции или не, всеки би оценил качественото българско вино. Особено ако то идва от стар винарски район, а още по-добре е да бъде поднесено с вдъхновяваща история, легенда или описание на сорта.

„Винпром Свищов” предлага изключително богата палитра от вино за всеки вкус. Но какъвто и да е човекът, на когото купувате подарък, опитайте се да вложите в жеста си топлота и сърдечност. Виното не е обикновен подарък, а е израз на отношение – не забравяйте това. А в днешния забързан свят всеки би оценил такъв жест.

#ВинпромСвищов

Pin It on Pinterest