Изберете страница
Напоследък диетолозите отчитат сериозни успехи при хората, съчетаващи здравословното хранене с умерена употреба на вино. Напук на широко разпространеното схващане, че за да отслабнеш, не бива да пиеш алкохол, данните показват съвсем друго. На нациите, в които виното неизменно присъства на трапезата, не им се налага да се борят със затлъстяването – французи, италианци и испанци отлично познават благотворното влияние на чаша вино.
Веществата в червеното вино топят килограмите доста успешно. Те влияят върху обмяната на веществата и допринасят за добрата кондиция. Дори има цели диети, базирани на умерена употреба на червено вино. Да пиеш вино вместо храна обаче е доста екзотично, но пък е съвсем сигурно, че ползите от чаша вино са по-големи, отколкото от друго питие, съдържащо много повече калории.
Бялото вино и розето обикновено се препоръчват при протеиновите диети. Те успешно преборват апетита към сладкиши и затова са изпитано средство за постигане на мечтаната фигура. Едва ли има по-леки питиета от тях и затова дамите през пролетно-летния сезон ги предпочитат категорично.
Разбира се, всяка диета се базира на умереност, достатъчно движение и нормален сън. И точно това е ключът към перфектната фигура и доброто здраве. Когато към тях прибавим и настроението, което виното създава, диетата минава с много по-позитивни емоции.
Смело добавете вино към диетата си, защото освен за тялото то ще се погрижи и за душата. Наздраве и бъдете здрави!

#ВинпромСвищов
#ВиноиЗдраве

Pin It on Pinterest