🍇🍇🍇

Ситуацията в света напоследък е такава, че все повече ни кара да се замисляме за най-ценното, което имаме – здравето. В търсенето на дезинфектанти и маски като че ли оставяме на заден план природните помощници на нашето здраве. Виното е едно от най-доказалите се природни средства за укрепване на имунитета, запазване на добра кондиция и дълъг живот. Затова започваме нова интересна поредица – “Вино и здраве”, в която ще припомняме ценните свойства на божествената напитка. Днес ще насочим поглед към борбата с вирусите, която е във фокуса на световното внимание напоследък.

От векове хората ползват виното не само като напитка за удоволствие, но и като източник на здраве. Научно доказаните ценни съставки на това питие го правят важна част от ежедневното меню и на съвременните хора по цял свят.
Сред съставките на червеното вино, смятано за особено полезно, има различни помощници на имунитета. Най-интересен за учените в последно време е транс-ресвератролът. Редица български и световни изследвания показват, че именно той е невидимият воин, който се бори с възпалителните процеси в организма. Има достатъчно данни за неговата ефективност при превенцията на вирусни инфекции.
Наред с това забавя стареенето, помага при диабет, язва и затлъстяване. Неслучайно ресвератролът се ползва и във фармацията, но можем ли да сравняваме хапчета с чаша вино? С нея винаги можем да си набавим дневната доза полезни съставки, от които тялото ни има нужда, а наред с това да подобрим настроението си и да гледаме по-ведро на живота. Според изследванията на проф. Фърцов сред българските вина с най-високо съдържание на транс-ресвератрол е свищовското Мерло, което наред с това притежава и изключителни вкусови качества.

🍷🍷🍷

Естествените антиоксиданти увеличават съпротивителните ни сили и даряват здраве. Препоръчват ги лекарите, препоръчваме ги и ние.

Бъдете здрави!🍀🍀🍀

#ВинпромСвищов
#ОстаниВкъщи

Pin It on Pinterest