“ВИНПРОМ СВИЩОВ” ИЗПРАТИ ОЩЕ ЕДНА УСПЕШНА ГОДИНА

Jan 2, 2019

2018 година беше за “Винпром Свищов” по-различна, защото премина под знака на своята 70-годишнина. Малко винарни в България могат да се похвалят със запазена история и жива традиция, изведена до нови модерни измерения.

За тези 7 десетилетия компанията достигна до милиони ценители на качественото вино, успя да сгрее сърцата им и да ги спечели за свои верни приятели, защото е сред стожерите на славното българско винопроизводство.

На годишнината бяха посветени редица прояви, като кулминацията беше празничният коктейл в галерия “Структура” в София. Многобройните гости засвидетелстваха своето уважение към екипа от безспорни професионалисти, който създава прекрасните свищовски вина. По време на коктейла беше представена и новата серия вина – LE VIN.

Но наред с празниците годината беше наситена с всеотдаен труд. За да бъде нашата продукция на високо ниво, полагаме постоянни грижи за технологичната модернизация. Затова от тази година въведохме в експлоатация нова пневматична инертна преса от последно поколение. Работата с пресата предпазва от окисляване гроздовата мъст и позволява добиването на висококачествена суровина за производството на отлично вино. Съоръжението бе пуснато в действие под наблюдението на германски инженери от фирмата производител и вече е неразделна част от производствения процес.

“Винпром Свищов” участва на редица изложения и дегустации.

Още през февруари пожънахме първия сериозен успех на “Винария 2018” – международнaтa изложба за лозарство и винарство. Там спечелихме златен медал и Голям почетен диплом за GORCHIVKA Merlot, реколта 2016, и златен медал и Голям почетен диплом за LEGIO I Merlot & Cabernet Franc, реколта 2015.

През юни участвахме на Rose wine expo в Казанлък, където журито ни отреди 4 златни медала.

С гордост можем да откроим и участието ни в Бургаския фестивал на виното в разгара на лятото.

През септември Винпром Свищов“ подкрепи за поредна година празниците “Свищовски лозници”, включващи концерти, спектакли, премиери на книги, изложби. На специалния ни щанд дойдоха верните ни приятели от Свищов, както и много нови почитатели на качествените свищовски вина.

Цялата есен продължиха дегустациите на утвърдените ни продукти. Връх на дегустациите беше участието ни в DiVino.Taste 2018, където “Винпром Свищов” имаше специално място във Fine Wine Corner – място, събрало най-вещите познавачи на виното.

Венецът на усилната ни година беше едно ноемврийско постижение – Imperium Cabernet Sauvignon & Merlot & Cabernet Franc 2014 обра овациите в Бордо. Дегустацията в културния институт Bernard Magrez, организирана от производителя на висококачествени френски барици Tonnellerie Baron като част от изложението Vinitech-Sifel 2018, добави още към славата на качествените свищовски вина.

На всички наши партньори, приятели и почитатели пожелаваме здрава и благодатна Нова година!

Нека и през 2019 да имаме много поводи за наздравици. Да я посрещнем с радост в сърцата и с пълни чаши!

Pin It on Pinterest