„Винпром Свищов” се завърна с четири медала от престижния конкурс Berliner Wine Trophy. В лятното издание на конкурса за 2019 г. компанията беше отличена с три златни и един сребърен медал.

Трите златни отличия взеха вината от новата серия „Шато Свищов“ – сортовите вина Шардоне, Траминер и Совиньон блан. Сребърен медал извоюва „Виниа Совиньон блан“.

Представянето е пореден триумф за „Винпром Свищов” на най-престижния винен конкурс – Berliner Wine Trophy. През март винарната беше обявена за „Best Producer from Bulgaria”. В зимното издание за 2019 г. и лятното за 2018 г. „Внпром Свищов“ спечели общо 7 златни и 5 сребърни медала.

Поредният успех на „Винпром Свищов“ е огромно признание за качествата на свищовското вино. Той е извоюван в силна конкуренция. В тазгодишното издание на Berliner Wine Trophy, известно като виненото състезание с най-висока репутация в света, участваха 7000 вина и 1426 изби от 41 страни.

Berliner Wine Trophy се провежда под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV) и Международния съюз на енолозите (UIOE). Това го прави най-строго контролираното състезание в света и гарантира, че всички трофеи се присъждат по ясни правила и високи стандарти за качество.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest