🍇🍇🍇

Навръх големия български празник Трифон Зарезан “Винпром Свищов” откри нова дестилерия. Събитието беше част от ежегодното тържествено честване на Деня на лозарите и винарите. Новото съоръжение е с уникално за България разположение на компонентите. То представлява комбиниран дестилационен апарат, който съчетава два типа дестилационна технология – аламбик и конячна. Предназначението му е за производство на висококачествени дестилати.
С висок празничен дух свищовските винари отбелязаха 14-и февруари. На честването присъстваха кметът на Свищов Генчо Генчев, заместник-кметът Бедри Алиев, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, ръководителят на пожарната служба и директорът на общинската служба по земеделие. В тържеството се включиха и редица представители на бизнеса и на различни институции.
Ритуалът започна с молебен за здраве и берекет, последван от традиционното зарязване и коронясване на цар на лозята. Изпълнителният директор на “Винпром Свищов” Владимир Георгиев поздрави служителите с празника и им благодари за всеотдайната работа. Кметът Генчо Генчев пожела много успехи на “Винпром Свищов” и определи компанията като сериозен партньор на общината.
Традиционно събитието включи и историческа възстановка на лозарските обичаи, майсторски осъществена от Група за исторически възстановки “Първи Италийски легион”.

Честит празник!
🍷🍷🍷

#ВинпромСвищов

 

Pin It on Pinterest