Изберете страница
Класика е да поднасяме червеното вино със сирена. Повечето българи и до днес предпочитат обикновеното бяло саламурено сирене, което гарнират с подправки, зехтин и някоя маслинка. Но макар да е първенец по предпочитане, то не е единственото, което подхожда на вината, правени у нас.
Макар да са доста различни, сирена като Гауда, Чедър и Камамбер са отлична компания за любимото ни червено вино. Техните вкусови качества се комбинират еднакво добре и с мощните нотки на Мерлото, и съз завладяващия дискретен чар на Каберне Совиньон. Затова едно плато с тези три вида ви гарантира пълноценно винено преживяване.
Бестселърът на холандските сирена Гауда може да се поднесе според предпочитанията и с бяло, и с червено вино. Неговата висока масленост го прави подходящо за вина с плодови вкусови нотки.
Чедър пък е наричан английска класика. Този изискан британец носи името на село в Съмърсет. То има срок на зреене до 18 месеца, поради което е относително твърдо. Вкусовите му характеристики отлично допълват червените вина.
Тази елитна компания включва и французина Камамбер. Това меко сирене с лека плесенова обвивка носи също име на село, но в Нормандия. Зрее три седмици. Може да се поднесе гарнирано с гроздови зърна, резенчета киви или портокал.
Добавете към уикенда си малка порция разкош с плато от тези три сирена. Изберете и любимото си свищовско червено вино, сътворено с вещина, любов и всеотдайност. Лесно можете да поръчате от нашия електронен магазин – червените вина са със специална цена през декември: https://svishtov-winery.com/…/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d0…/

Pin It on Pinterest