Imperium Cabernet Savignon & Merlot & Cabernet Franc 2016 на “Винпром Свищов” зае почетното трето място в Топ 10 на DiVino! Поредният успех особено стопля сърцата на ценителите, защото тази класация е по-специална. Тя оценява само вината, произведени в обем, по-малък от 1500 л или 2000 бутилки от 0,75 л.
Именно създаването на по-малко количество позволява по-всеотдайна грижа за виното, както и върховна прецизност по време на целия технологичен процес. Затова вината от такъв ранг са не просто по-елитарни, те са вдъхновение и престиж.

Мощно, богато и благородно, това вино напълно оправдава името на бранда. Със запазената си свежест и гъвкава елегантност, то е въплъщение на най-доброто от крайдунавския тероар. Гроздето за великолепния купаж (60% каберне совиньон, 25% мерло, 15% каберне фран) е от 8-годишния лозов масив Совата край Свищов.

Енолозите Тихомир Петров и Федерико Ричи, замислили и създали виното с имперски размах, споделят, че идеята за създаването му e породена от желанието им да покажат най-доброто от себе си и от тероара, техниката и технологията. „А това е тайнство, достъпно само за посветени“, казват те. Да, в подобно вино се влага най-доброто от характера и уменията на енолога, цялата му всеотдайност.

Аплодисменти за създателите на Imperium Cabernet Savignon & Merlot & Cabernet Franc 2016!❤️🇧🇬🍷

https://divino.bg/DiVino-TOP-10-za-vina-ot-limitirani-serii…

Pin It on Pinterest