Блог

Защо розето създава настроение?

rose vino

От добро настроение имаме нужда винаги – и в хубаво време, и в лошо. Може би затова Розето е вино, което се пие във всички сезони. Защото е безспорен факт, че това вино създава настроение. Но защо?

Специалистите твърдят, че първата причина е неговият цвят. Той варира от наситено розово до най-нежните бледи нюанси. Понякога има топли златисти оттенъци, а друг път те са искрящи. Тази фина палитра зарежда с позитивизъм и ни кара да се чувстваме щастливи, когато вдигнем чаша с любимо Розе.

Вкус

Вкусът на Розетата пък действа на вкусовите рецептори по уникален начин – сладостта на напитката прелива в свежи нотки, което предизвиква усещане за спокойствие, пълнота и щастие.

Не на последно място всяко Розе има свой собствен характер, защото се прави от различни сортове грозде. Той придава на винената емоция индивидуалност и прави мига неповторим. Както знаем, Розето се приготвя от червено грозде по технологията за производство на бяло вино. А това е твърде специфичен процес, който дава възможност на технолозите да изявят своите артистични души и да вложат в Розето най-силната страст, на която са способни.

Чаша Свищовско Розе, събрало топлина и нежност край брега на копринения Дунав, винаги е добър избор – и към обяда, и към вечерята, и просто така – за настроение.

Едно мнение за “Защо розето създава настроение?

  1. Ивайло Илиев каза:

    Найстина е превъзходно!

Comments are closed.