proizvodstvo

Производство над
2 мил. литра

Годишното производство на вино е над 2 милиона литра. За впечатляващите резултати на винарната допринася богатата технологична база, която през 2014 год. беше модернизирана и разширена с откриването на изцяло нов бутилиращ цех и микровинарски сектор за бутикови вина.

Бутилираща
линия

В производствения цех се намира една от най модерните бутилиращи линии за страната, с капацитет 2500 бутилки на час, включващ три сектора – миене, пълнене и затваряне, както и капсулиране и етикиране, с което цикълът се затваря.

бяло грозде

Богат
асортимент

Разнообразието от собствени лозови масиви на Винарна Свищов позволява производството на богата продуктова гама от отлични червени вина, сортове Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло, които отлежават във френски дъбови бъчви за период от 12-18 месеца и бели вина от сортовете Шардоне, Мускат, Траминер и Совиньон Блан.

Собствени
лозови масиви

Гроздето, което се използва е от собствени лозови масиви с площ над 4000 дка. 

Регион
Дунавска равнина

Дунавската равнина е част от обширния северно български винен регион. Гроздето идва от собствените лозя на Винарна Свищов, които са засадени в масив с черноземни почви. 

Климат и
почви

Климатът е умерено континентален с над 2500 часа слънчево греене и повече от 90 слънчеви дни през цялата година. През лятото дните са горещи и сухи с по-хладни нощи, а зимните дни  прохладни.  Вятърът, който идва от река Дунав, дава голяма разлика между дневната и нощна температура. Това позволява пълното развитие на ароматите и вкуса на гроздето. Почвите са скалисти и глинени.